v Zavidově 19. kolo

20.05.2010 11:55

 

Zavidov - SK Lány  1 : 5  (1:0)
Hosté nastoupil s dorostencem Jakubem Loskotem v bráně a jejich snaha být aktivní dopředu byla evidentní. Už v 2. min. hráči Lán dvakrát doráželi dlouhý aut Pleinera, v 9. z otočky mířil Reichl vedle. Domácí po chvíli hru vyrovnali a zasahovat musel i Loskot, který se vyznamenal zejména po střele hlavou k levé tyči. V 37. Švolba pěknou uličkou vysunul I. Rybáře, ten ale nevystřelil. A tak se nakonec radoval Zavidov. V 45. po chybě Dvořáka v rozehrávce a zaváhání Dudášika neměl Loskot šanci - 1:0.
Druhý poločas měl zcela jiný průběh. Hned v 46. utekl Švolba, výborně odcentroval na hlavu Dvořáka a gólman lapil míč až za brankovou čárou, branka ovšem uznána nebyla. V 47. unikl po levé straně Dvořák, centr prošel podél brány, než jej zachytil Blín, nezištně vrátil Kubičkovi a jeho výstavní rána skončila přesně u tyče - 1:1. Vzápětí hlavičkoval Švolba Kubičkův roh do tyče, v 54. se potom parádně k tyči trefil Čapek, když zakončil sérii šancí ve skrumáži před bránou domácích - 1:2. O čtvrthodinu později už bylo rozhodnuto. Dlouhý nákop Čapka prodloužil hlavou Švolba, za obranu vlétl Dvořák a pálil bez přípravy - 1:3. Další dalekonosný míč od Čapka pak přímo do brány hlavičkoval Švolba - 1:4. Gólovou tečku dal zápasu opět Dvořák, který se po pasu Pleinera protlačil přes stopera a chytře zakončil na 1:5.

Sestava:  Loskot-Čapek,Dudášik,Pleiner,Rybář V.-Rybář I.,Blín,Dvořák,Kubička-Švolba,Reichl
Střídání:   39. Kosár za Reichla, 73. Vejrážka za Rybáře I.

Trenér Milan Dvořák: Půlhodina byla solidní, pak 15 minut krize se zbytečným gólem. Druhá půle nám udělala velkou radost, byla jako z dob před dvěma lety. Cením si výkonu mladého Kuby Loskota,zápas zvládl výtečně. Kromě střelců našich branek zahrál výborně i Pleiner. V Zavidově se vždycky hraje dobrý fotbal v perfektní atmosféře, které výrazně přispěli i všicni sudí.