doma s Tatranem 21. kolo

20.05.2010 11:50

 

SK Lány - Tatran Rakovník   1 : 0 (0:0)
Přes nepříjemný, silný vítr se nehrál špatný fotbal. Domácí byli od počátku aktivnějším týmem a více se určitě hrálo na polovině Tatranu, ale brankových možností bylo pramálo. V té nejvážnější pálil Švolba do horního rohu brány po pasu Dvořáka, ale gólman hostů kryl. Další pokusy a slibná přečíslení končily vesměs na špatné finální přihrávce. Hlavou po ojedinělém protiútoku zahrozil i soupeř, jinak byly oba týmy nebezpečné jen po standartních situacích.
Druhá půle přinesla zvýšený tlak Lán a už i vyložené příležitosti. Těsně vedle dvakrát mířil Blín, dva voleje Dvořáka se mezi tyče nevešly, stříleli Dudášik, Kubička, Reichl i Švolba. Největší tutovku spálil Reichl, když Kubička napálil míčem soupeře, tým hostů nepochopitelně přestal hrát a Reichl v poklidu běžel proti brankáři, který ovšem vytáhl vynikající zákrok. Na druhé straně zasahoval Bakala skokem pod nohy po zaváhání Humra. V 88. se Lány přece jen dočkaly - odražený míč zachytil Dudášik, přihrál Váchovi a ten vysunul Reichla, který pohotově obstřelil k zadní tyči. 1:0 !

Sestava: Bakala - Rybář I., Dudášik, Rajgl, Čapek - Humr, Blín, Dvořák, Kubička - Švolba, Reichl
Střídání:  46. Vácha za Rajgla, 72. Loskot za Humra, 89. Rybář V. za Reichla

Trenér Milan Dvořák: Vítězství je zasloužené, hlavně ve druhé půli byla na hráčích vidět vůle odčinit nešťastnou prohru z podzimu v nastaveném čase. Herně to dnes bylo horší, míč nás dlouho neposlouchal, ale s nasazením i s výsledkem jsem spokojen.